Completion of the extension Porsche Customer Centre


The production site of the Porsche AG in Leipzig has developed dynamically in the recent years and is established well in the entire company. The feature of the location is the racetrack and a customer center for vehicle collection and events according to the plans of the offices gmp. This area has clearly developed which made an extension and optimization necessary.

In the planned constructional measure the customer-related functions have been combined in the existing building, while the serving areas like treatment workshop and storage were placed in an extension in the semi-basement located south of the existing building.

In order to separate the ways of the customers for the vehicle collection and the event visitors, a separate entrance for both groups was created. By shifting the formerly existing shops of the 1st floor to the ground floor the entrance area for both groups of visitors received a representative but separate access situation.

Place Leipzig
Project Extension customer center
Client Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG Stuttgart
Design Gewers Pudewill
Size 3,200 sqm
Completion 2016
Team Project Manager Jan Parth