Labels Blue


The design is a clear and calm building concept that makes an appropriate usage of the given plot.
The concept aims for a maximum of flexibility and use of space. Deep spaces are surrounding an inner enclosed halation.

The vertical access routes are located within the halation and two independent lifts and four stair cores of which one is exposed maximize the flexibility. The inner open space is slightly angled and off-set floor by floor. In this way the atrium creates an exciting space with interesting light reflections. The balustrades and separating walls around the atrium are glazed or partly glazed. A four meter floor to floor level height allows for a flexible usage and provides a good daylight quality deep into the floor plan. The external fa├žades echoes the idea of a facetted texture.

Place Berlin
Project Fashion centre
Client LABELS Projektmanagement GmbH & Co. KG
Design Gewers Pudewill
Size 11,760 sqm
Competition 1. Prize 2011
Team Project Manager Nina Hattingh